Voor dierenarts, paraveterinair en overig veterinair personeel

Toezichthoudend Dierenarts-practitioner

Dierenarts Practitioner NVWA fad. CoA

FlexVet zoekt in opdracht van de NVWA voor de afdeling Certificeren op Afstand (CoA) in Utrecht een

DIERENARTS/ practitioners (m/v)

Omschrijving organisatie:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten en handhaaft de natuurwetgeving.

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedsel en andere producten veilig zijn. Daarom moeten ondernemers zich houden aan nationale en internationale wetten en regels. De NVWA ziet er op toe dat ondernemers dat ook doen. Daarnaast controleren we of er correct wordt omgegaan met dieren en de natuur.

Als Practitioner bij de NVWA kom je te werken bij de afdeling Certificeren op Afstand (CoA) te Utrecht. Als een exporteur levende dieren, levende producten, dierlijke producten, levensmiddelen of andere producten wil exporteren, kan de exporteur bij de NVWA de benodigde exportdocumenten aanvragen. De afdeling CoA speelt hier een belangrijke rol in. De afdeling CoA certificeert de exporten die zonder een inspectie op locatie kunnen worden beoordeeld en gecertificeerd. Daarnaast bereidt de afdeling CoA de exportdocumenten en de certificeringen van de inspecties op locatie voor. Het proces van aanvraag tot afgifte van een exportdocument is geheel gedigitaliseerd en wordt gefaciliteerd in het ICT-systeem e-CertNL. De in e-CertNL goedgekeurde en te verstrekken exportdocumenten worden tot slot uitgeprint en op papier getekend en gestempeld verzonden naar de aanvragers.
Als gevolg van een mogelijke no deal-Brexit kunnen de exportcontrole werkzaamheden fors toenemen. De NVWA bereidt zich hierbij voor op een ‘harde Brexit’ ofwel ‘no deal’ Brexit. Dit brengt voor de afdeling CoA meer werkzaamheden en nieuwe werkwijzen met zich mee. Om dit alles in goede banen te leiden heeft de afdeling CoA extra capaciteit nodig. De certificering van de exporten naar het Verenigd Koninkrijk (VK) kennen vooralsnog een gestandaardiseerd en eenvoudig controleproces met eenvoudige standaard verklaringen en bijbehorende controles.

Wat bieden wij:

Je wordt na een korte introductie van de werkzaamheden ingezet voor de veterinaire exportcertificering. De werkzaamheden kennen werktijden van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 en alles daar tussenin. Je werkt bij de afdeling CoA in teamverband en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van de door jou beoordeelde exportaanvragen. Meer informatie over exportcertificering in het algemeen is te vinden op: https://www.nvwa.nl/onderwerpen/themas/export

Wat vragen wij:

  • Je hebt een afgeronde in Nederland erkende opleiding tot dierenarts;
  • Je bezit goede contactuele eigenschappen en goede uitdrukkingsvaardigheden
  • Vaardigheid in het analyseren en kunnen vertalen van ontwikkelingen in relatie tot het eigen toezichtgebied
  • Veterinaire wet- en regelgeving maak je je snel eigen;
  • Je bent omgevingsbewust, zowel intern als extern;
  • Jij hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Verklaring Omtrent het Gedrag. Deze hoeft pas te worden aangevraagd en overlegd na de werving & selectieprocedure.

Er is gemiddeld voor 4-5 dagen werk. In juli en augustus heb je geen vakantieplannen. Na de vakantieperiode wordt je in ieder geval ingezet op de woensdag en vrijdag.

Indien je belangstelling hebt stuur dan een actueel CV en motivatiebrief naar info@flexvet.nl.
De sluitingsdatum voor deze vacature is maandag 8 juli 2019.
De gesprekken zijn gepland vrijdgmiddag 12 juli 2019.


Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Yvonne van Roon of Ferdi Demir 053-5725548 of info@flexvet.nl

Eigenschappen

Vacaturenummer: 6021
Richting:
Niveau: Academisch
Regio: Nederland

Inschrijven & reageren
Inloggen & reageren